Απλώνω Ευτυχία

Δημοσιεύτηκε από τον/την Αφροδίτη Ντίνου στις

Το “Απλώνω Ευτυχία – Δυναμώνω τη φλόγα της Αγάπης” είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα». Ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο, γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου “Αγλαΐα Κυριακού”. Η Φλόγα είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σήμερα η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια δράση που μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα σχολεία/δομές/ σύλλογοι της χώρας με σκοπό να καλλιεργήσουν με βιωματικό τρόπο στα παιδιά την αξία της προσφοράς και του ακτιβισμού όπως και να προάγουν τον δείκτη ευτυχίας τους. Τη δράση εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού στην Κύπρο, φέρνοντας κοντά πάνω από 100 σχολεία του νησιού, που δημιούργησαν πάνω από 10.000 μπλουζάκια και συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 € που δόθηκαν προς ενίσχυση του Συνδέσμου “Ένα όνειρο μια ευχή” που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Ε1

Η δράση γίνεται σε στάδια και υπάρχει και υποστηρικτικό υλικό. Περιλαμβάνει: συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας και Ευγνωμοσύνης, δράση εικαστική με ζωγραφική σε μπλουζάκια, δράση συγκέντρωσης χρημάτων. Εμείς εντάξαμε τη δράση στα εργαστήρια δεξιοτήτων μας (κοινωνία, φιλανθρωπία, ακτιβισμός) και στις δράσεις αλληλεγγύης του σχολείου και κάναμε τη δωρεά μας από τα χρήματα που συγκέντρωσαν τα παιδιά από τα κάλαντα. Εφαρμόζεται σε όλο το σχολείο, αλλά και στον Όμιλο εθελοντών.

Γ1

Ήδη ξεκίνησαν να φτιάχνονται και τα μπλουζάκια μας και σκοπεύουμε να απλώσουμε την “μπουγάδα της ευτυχίας” λίαν συντόμως.

Α1

Β2

Όμιλος Εθελοντών – Νοιάζομαι και Δρω


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate