Let’s Do It Greece 2024

Δημοσιεύτηκε από τον/την Αφροδίτη Ντίνου στις

Για άλλη μια χρονιά, το σχολείο μας ενώνει τις δυνάμεις του με εθελοντές απανταχού της Ελλάδας και συμμετέχει στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία Καθαρισμού Let’s do it Greece. Η εκστρατεία έχει δυο εκδοχές:

1ον – την μεγαλύτερη κινητοποίηση εθελοντών σε μια μέρα – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024-, όπου οι εθελοντές, σε όλες τις γωνιές της χώρας, συντονίζονται και καθαρίζουν την περιοχή που επέλεξαν. Το μήνυμα για φέτος λέει: “Κάτι κινείται στα δάση της Ελλάδας και είναι κάτι που μας αφορά όλους”.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, η εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece 2024 μας καλεί να βάλουμε γάντια, να πάρουμε σακούλες και να βγούμε στα δάση για έναν κοινό σκοπό: τον καθαρισμό και την προστασία τους. Με πάνω από 600 φορείς, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να έχουν ήδη σηκώσει το γάντι, η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά και η διάθεση για δράση ακόμη μεγαλύτερη. Αυτή είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό, να δείξουμε τη δύναμη και τη συνεργασία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να φροντίσουμε για το σπίτι μας, τη φύση. Το Let’s do it Greece είναι μια ιδέα νέων παιδιών, ένα κάλεσμα για δράση, ένα μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα δάση μας πιο καθαρά, πιο ασφαλή και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

2ον – Εβδομάδα Εθελοντισμού στα σχολεία. Το σχολείο μας, την εβδομάδα 8-12 Απριλίου υλοποίησε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού, αλλά και δενδροφύτευση στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα της πόλης μας. Οι δράσεις μας είναι αναρτημένες στον χάρτη δράσεων του Let’s do it Greece. https://www.letsdoitgreece.org/activities/5417/preview?auth_token=57bf50e374d8e15e, https://www.letsdoitgreece.org/activities/5415

Με μεγάλη προθυμία, αλλά και εξαιρετικές δεξιότητες οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ανασκουμπώθηκαν και, ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, τακτοποίησαν, ανακύκλωσαν, καθάρισαν και μοσχομύρισε το σχολείο μας!

Στο πλευρό μας και στο πνεύμα του εθελοντισμού υποστήριξαν την προσπάθειά μας αρκετές μητέρες μαθητών και μαθητριών μας. Η προσφορά τους μας συγκινεί και ενισχύει τις προσπάθειές μας. Ευχαριστούμε θερμά!


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate